Te-paring: hemmeligheten bak måltider som forblir i minnet

Tips til hvordan du komplimentere te med mat

Te-paring er en kunstform; en etablert sannhet i mange deler av verden og en økende trend her i vesten. For de som ikke ønsker å drikke alkohol, eller må være upåvirket tilbake på jobb etter lunsj, er te et nydelig og raffinert komplement til måltidet. I den japanske kulturen er te symbolet på fred, åndelig foryngelse og ro. I motsetning til alkohol, gir te en beroligende effekt slik at man kan nyte rettene i større grad. Te er en forfriskende måte å gi gjesten din en spennende matopplevelse.

Te har lenge vært kjent som en drikk som bringer mennesker sammen og skaper øyeblikk av ro og refleksjon. Men det er også en allsidig følgesvenn til måltider. Med en verden som stadig blir mer helsebevisst og bærekraftig, er det ingen overraskelse at te-paring blir stadig mer populært. La oss utforske hvorfor denne trenden er verdt å omfavne.

Te: Verdens nest mest konsumerte drikk

Konsumenter, spesielt millienials, kutter ned på alkohol, og dette har gitt en økning i te-drikking – vi tror at denne trenden bare vil øke i tiden fremover. Te er faktisk den mest konsumerte drikken i verden etter vann. I resten av verden er det flere og flere som gjør te til en del av sin daglige rutine, på grunn av de helsebringende effektene og den reduserte mengden koffein. Dette fenomenet er mindre kjent i Norge – og det ønsker vi å gjøre noe med!

Te: En Verden av Smaker og Aromer

Te er et interessant og spennende alternativ til alkohol, og med sitt brede utvalg av smaker gir det en drikkeopplevelse på linje med vin. Teens iboende kvaliteter med mineraler og andre elementer har en positiv effekt på menneskets humør og generell helse. Det er derfor viktig å velge te som passer perfekt til måltidet ditt.

Kunst av Te-paring

Det er med te som med vin og mat. Maten bør ikke overdøve teen, men heller komplementere den slik at begge kommer til sin rett. På denne måten kan smaken av mat og drikke forsterke hverandre og dermed løfte opp den totale opplevelsen av måltidet. Hvis teen og maten går i samme smaksretning får vi en harmonisk balanse. For eksempel passer robuste teer godt til kraftige matretter som kjøtt eller gryteretter, mens milde, runde teer som hvit eller grønn passer til lettere retter som kylling eller fisk.

Te: En Global Følgesvenn

Te er heldigvis en allsidig drikk som kan nytes sammen med mat fra hele verden. Uansett om du serverer meksikansk mat eller søte sjokoladedesserter, finnes det en te som kan løfte smakene og gi gjestene en minneverdig opplevelse.

La Oss Hjelpe Deg Med å Finne Riktig Te

Vi vil hjelpe deg med å sette sammen en temeny til din restaurant som løfter matopplevelsen for dine gjester til nye høyder. Vårt engasjerte team er alltid på utkikk etter nye teopplevelser og kan veilede deg gjennom valget av te som passer perfekt til din matkonsept. Ring oss i dag, og la oss sammen skape magi på tallerkenen!

Teens Terroir: Forståelse av Smak

Kvaliteten og smaken til te er som med vin: terroir har alt å si. Jordsmonn, værforhold, jordbruksteknikker og jordbrukstradisjoner bidrar til unike kvaliteter i et produkt. Vi leter hele tiden etter nye teopplevelser og hjelper deg med å finne den teen som passer best til din mat.

Te-paring: Smaksharmoni

Som nevnt tidligere, er harmoni mellom teen og maten avgjørende for en uforglemmelig opplevelse. Når du serverer mat med mye bitterstoffer, bør du unngå te med mye bitterhet eller tanniner, da dette kan gjøre opplevelsen ubehagelig. På samme måte, hvis maten har mye syre, kan en søt te komplementere den perfekt, mens salt mat kan nytes sammen med en forfriskende te.

Tenk på Hovedingrediensen

Hvis du vil forberede et måltid med te som følgesvenn, kan du begynne med hovedingrediensen i retten. For eksempel, hvis du tilbereder asiatisk mat, går japanske grønne teer veldig godt sammen med sjømat og risretter.

Te-paring er en kunst som kan berike måltidet og skape minnerike opplevelser. Utforsk verden av te og la den være den raffinerte følgesvennen til dine kulinariske eventyr. Velg te med omhu, balanser smaker og nyt en smakfull reise som utfordrer dine smaksløker. Gjør te til din hemmelige ingrediens for en gastronomisk opplevelse utenom det vanlige

 

 

 

 

 

Te

Cocktail

Forrett

hovedrett

Dessert

Ost

Sjokolade

Hvit

Vodka og fersken sirup

Lette grønnsaker uten saus

Fisk eller grønnsaker

Aprikos baserte lette desserter

Mozarella

Hvit sjokolade

Grønn

Whisky eller martini base

Hvit fisk

Sjømat eller ris

Is med grønn te eller puddinger

Gouda

Hvit sjokolade

Oolong

Vodka og lychee sirup

Grillede grønnsaker

Fjærkre

Fruktmousse

Camembert

Melkesjokolade

Svart

Keemun i Manhatten

 

Rødt kjøtt

Søte desserter eller gjærbakst

Keemun med bå ost

Assam te med melkesjokolade

Pu-erh

Old fashioned

Tunge kraftaserte supper eller gryteretter

Kraftige fløtesauser med sopp eller beter

 

Vellagret cheddar

Mørk sjokolde

Lapsang- Souchong

Bloody Mary

Røkt fisk eller kraftige supper

Røkt fisk, kjøtt eller fjærkre

 

Blå ost

Mørk sjokolade

Earl Grey

Gin Tonic

 

Fjærkre eller fisk stekt eller grillet

 

Brunost

Citrus i kombinasjon med sjokolade

 

Tilbake til bloggen