Om Tedama

Velkommen til Tedama – din ultimate destinasjon for kvalitetste!

Tedama ble grunnlagt av Ingvild Johannessen, en lidenskapelig teekspert med over ti års erfaring innen teverdenen. Ingvild er utdannet te-sommelier og regnes som en av de fremste teekspertene i Norden. Hennes engasjement for te går hånd i hånd med hennes forpliktelse til kvalitet, økologi og bærekraft.

Tedama skjenker te fra tekanne

Først må jeg fortelle litt om min barndom for det der interessen min for smak og lukt ble vekket. Jeg vokse opp med i en familie på fire hvor vi mamma og pappa tok oss med mye ut i naturen. De var jegere begge to og somrene tilbrakte vi på en gammel gård i Norge hvor vi fisket, gikk i fjellet og plukket bær, jeg lærte tidlig at det var viktig  å ta vare på gode råvarer. Jeg har fra tidlig alder tatt på, laget mat fra bunnen, brukt urter og krydder fra naturen.

Når jeg ble eldre flyttet jeg til Spania, først til San Sebastian i Nord Spania, der mat også er en stor del av kulturen. Så dro jeg til Barcelona, der studerte jeg økonomi og ledelse med fordypning i markedsføring og internasjonal relasjoner. Da jeg flyttet hjem til Norge jobbet jeg en stund i oljebransjen.

Så var jeg på tur i Dublin på var afternoon tea, der smakte jeg en te jeg ikke som jeg synes var helt fantastisk. Denne teen hadde de ikke Norge så jeg bestilte den fra utlandet. Så bestemte jeg meg for å få agenturet til Norge fra USA og slik begynte Tedama.

Jeg skjønte at hvis jeg skulle gjøre dette så ønsket jeg meg mer kunnskap, jeg dro igjen til Spania, denne gangen Mallorca og ble da Norges første te Sommelier.

 

 

Kontaktskjema